Thursday, September 1, 2016

Bigmouth

18 jaar en al veel succes en praatjes: Max Verstappen. Zijn vader nam ook nooit een blad voor de mond en dat werd ook niet altijd gewaardeerd in de pits.
Na afloop van de GP van Belgie afgelopen zondag ging hij nog flink tekeer over de beide Ferrari-rijders Vettel en Raikkonen. Vooral met die laatste ligt hij voortdurend in de clinch.


Ditmaal werd hij, naar zijn mening, het grind opgeduwd door de beide rode bolides die elkaar raakten. Be that as that may be: Max dook in een gat dat er niet was en verloor daardoor de voorvleugel na de botsing.


Als hij na zijn te langzame start iets meer geduld had geoefend was hij uit de drukte gebleven. Beter 4e dan 11e tenslotte. Nu droop hij af zonder punten. En dat vanaf P 2. De jongste rijder ooit met een startplaats op de eerste rij.


Enfin: er is niets nieuws onder de zon: vaak worden de nieuwkomers in de Grote Boze wereld van de Formule 1 bestraffend toegesproken door de veteranen wegens hun roekeloze gedrag op de baan.
Senna ging ooit op de vuist met de toenmalige rookie Michael Schumacher. Je dient immers respect voor de Grote Namen te hebben ! Dus: snel aan de kant jij als ik eraan kom, he !


Maar zo hoort het ook: nieuwelingen dienen de Gevestigde Orde te provoceren om de boel op te schudden. Die privileges van de veteranen kunnen snel overboord bij mensen als Max en Michael.

No comments: