Tuesday, October 20, 2015

Lachertje van Europa

5 kwalifikatie wedstrijden verloren, dat record heeft Oranje in elk geval op zak. Toch nog iets om trots op te zijn: De Slechtste Kwalifikatie Ooit. Best wel een prestatie van een team dat in alle grote competities (Engeland, Duitsland, Frankrijk)  in Europa.spelers heeft spelen.


Maar ja, dan zo'n Depay. Die denkt dat ie het al gemaakt heeft. Meer met zijn tattoos bezig dan met voetballen. Geeneen doelpunt, geeneen assist in deze kwalifikatie reeks. Bij Manchester zit ie inmiddels op de reservebank.


Het keerpunt: Robben geblesseerd tegen IJsland, Martins Indi die een domme rode kaart oploopt (niet voor het eerst), Blind die Huntelaar eruit haalt voor een verdediger, ipv een tandje bij te zetten.


Kortom: het was allemaal lamzakkig, doelloos, ongemotiveerd, zielloos. Tijdens Tsjechie-Nederland verlaat de KNVB-voorzitter al voortijdig de wedstrijd. Wat een voorbeeld: de kapitein die voortijdig het zinkend schip verlaat. De gezagvoerder van de Costa Curta verbleekt erbij.


Dezelfde man die verantwoordelijk was voor het aanstellen van de bejaarde Hiddink en daarna de onervaren en charisma-loze Blind. De voorzitter die wel eens "twee minuten met spelers en trainers praat, niet meer."
    

1 comment:

HSD said...

Het is inderdaad zeer treurig.
Nivo is te laag, Sneijder is de enige topspeler, in het team van '74 waren er minimaal 5 topspelers. Maar goed de ene generatie is de andere niet.
Wat mij betreft van Oostveen opdoeken, Blind weg en met R. Koeman beginnen, wat van het begin af had moeten gebeuren.
En zo'n Depay gewoon 2 jaar niet oproepen.